Solarus, EcoRub och Electrolux har alla fått röster för sommarens bästa svenska miljönyhet? Solarus har hittills flest röster. Halva röstperioden har nu gått. Röstningen avslutas 18/8 kl. 20.00.

 Rösta på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn!

Solarus AB utvecklar och säljer hybridsolfångare. De gör både värme och el i samma panel. Med mindre kisel i panelerna blir de billigare men med lika hög prestanda som de marknadsledande. Bilden på Hybridsolpanelen är från Solarus hemsida.

  Solarus får stöd av Tillväxtverkets satsning DemoMiljö.  Det är ett härligt exempel på hur Demo-miljö kan spela en avgörande roll för de första affärerna för en miljöinnovation. Det gäller en värmeanläggning i Moldavien. Länk till inlägget: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovation-solarus-demo-miljo Rösta på Hybridsolpanel!

EcoRub gör nya gummiprodukter av kasserade bildäck. Då minskar koldioxidpåverkan med 45 ggr jämfört med nytt gummi. På EcoRubs bild ser Du Åke Jacobsson i en foderring för hästar.

EcoRub har ett batteri glada miljönyheter i sommar. Lyckad notering för ännu en miljöinnovation på Aktietorget, det första svenska projektet på EU:s Eco Innovation-program och första leveranser av produkter. Länk till inlägget: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-ecorub Rösta på Gummirecycling!

Electrolux ska samla in plast från världshaven och göra miljövänliga dammsugare av den. Initiativet kallas ”Vac from the Sea”. Bild från Electrolux. Det sätter fokus på problemet med plastavfall och nödvändigheten av återvinning av det som dumpats i havet. 

Det är härligt när storföretag använder miljöfrågan på detta sätt. Plasten i haven är ett elände som hittills fått för lite uppmärksamhet. Länk till inlägget: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/electrolux Rösta på HavsPlastDammsugare!

Omröstningen stänger onsdagen 18:e augusti kl. 20.00. Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst!