Renat i Container leder webröstningen om bästa svenska miljönyhet i augusti! Energibrunnssystem och Giftfritt Flamskydd konkurrerar fortfarande. Vändningar i webröstningen i slutet har  skett förr. Eco Innovation AB har nominerat tre spännande augustinyheter för webröstning om månadens bästa miljönyhet. Rösta på Din favorit längst upp till höger!

Robotdalen o IBC Robotics har tagit fram en industrirobot som renar containers. Den blästrar dem rena med torr-is. Det sparar mycket vatten och starka rengöringsmedel. Den testkörs nu på Eskilstuna kombiterminal där containrar lastas om mellan långtradare och järnvägar. Bild från pressmeddelande. Rösta på Renat i container!

SEEC lagrar överskottsenergi berggrunden i Energibrunnen (bild från SEEC hemsida). När energin behövs tas den upp med patenterad teknik som minskar energiförlusterna och förädlas med traditionell värmepumpsteknik. Industrifonden, STING Capital och Almi 9 miljoner investerar 9 Mkr för marknadsföring och försäljning. Rösta på Energibrunnssystem!

Det giftfria flamskyddet Paxymer har tagit en genombrottsorder på byggmarknaden. Paxymer är patenterat för polyolefiner för att lösa problem med brinnande plaster. Foto från http://flic.kr/p/7qZY9P. Paxymer innehåller inga ämnen som idag tros vara förknippade med hälsorisk. Rösta på Giftfritt Flamskydd!

Klicka på Din favoritnyhet längst upp i höger kolumn! Du är också välkommen att påverka andra genom att klicka på Comments nedan och skriva varför Du tycker just din favoritnyhet är bäst! Omröstningen stänger söndag 18:e september kl. 16.00. Klicka här för länkar till våra inlägg om nyheterna!

Klicka här för inläggen om:

IBC-Robotics: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/ibc-robotics

SEEC: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/seec

Paxymer: http://ecoinnovation.se/miljoinnovationer/paxymer-1108