miljoinnovation-1.JPG

Vilken symbolik i finalskylten utanför Halmstads Bibliotek! Underbart att placera den rakt över cykelstället! Kombinationen high-tech och low-tech i finalen och low-tech transportmedel är ju mycket talande. Mer än 200 år efter Greve de Sivracs ”célerifére” (snabblöparen) är miljöinnovationen cykeln ännu ett bidrag för bättre miljö. Fast det tog ju hundra år innan den kom i serieproduktion.

Vad som är 2008 års svenska ”célerifére” vet vi inte. Men Tävlingen Miljöinnovation och dess motor Hans Leghammar hjälper till att hitta kandidaterna. I år besöktes finalen av flera riskkapitalbolag. En av dem sade: Det här är visserligen i de flesta fall för tidiga start-ups för oss att gå in i. Men det ger en vink om vad som komma skall. Andra var mera på hugget. Ja, jag har mycket att berätta från detta ”event” och återkommer. Grattis till alla sponsorer av denna framtidssatsing och särskilt till Hans Leghammar, Region Hallland och Miljöforum Halland.