Mitt första match-making event är över. Tio möten med företag på en dag. Många  var små och något var lite större.  Kolla deltagarkatalogen med över 100 företag på http://orebro.match4biz.com/company.publiclist.php?conf_id=7 . Det var roligt med många spännande möten.

Där var miljöinnovatörerna som söker en väg framåt vid sidan av branschens storföretag. Sedan följde en selfmade man vars varje ord styrde mot en stark förhandlingsposition. Jag kände likheterna med min far. Familjeföretaget i andra generationen representerades av en kompetent och engagerad dotter. En så’n människa som man blir glad av att prata med! Jag mötte sonen till en av mina exkusionsvärdar under Skogis sommarresa 1971.  Han blev glad när jag tipsade om Pellenc, se gårdagens inlägg. 

Alla uppskattade länkarna till miljöinnovationer på sajten. Jag använde bland annat Benny Refonds Inbäddade Träskivs Fackverk, El-skotaren och Tidvattens Mega Watt Turbin.  Lite pinsamt för mig att det inte är fler länkar än, men jag ursäktar mig med att aktiviteten på bloggen är så ny.

Enterprise Europe Network organiserade eventet. Det finns en lång EU-tradition på sådana events. Ofta har syftet varit att skapa kontakter mellan små och medelstora företag. Calle Björstrand, dess VD i Jönköping höll i det med stöd av Örebrokontoret och Lars Ilmoni från NUTEK  centralt.

Affärsutbytet för mig då? En mycket möjlig affär. Fyra tänkbara affärer. Fyra kontakter som nog ej ger något och en som var rena tidsförlusten. Har Du någon erfarenhet av utbytet av matchmaking? Berätta i så fall under kommentarer nedan! Enterprise Europe Network erbjuder redan plats på matchmaking på Elmia subcontractor 11-14/11. Vad tycker Du? Är matchmaking mödan värt?    

I morgon blir det Recycling-konferens med innovationer. Välkommen åter!