Vilket gensvar för initiativet till bloggen MILJÖINNOVATION! Etthundrasex unika besökare hittade bloggen förra veckan. I går kväll var bloggen nummer 68 bland företagsbloggarna på bloggtoppen. Då kom också första poängsättningen där, en tia. När jag googlar på miljöinnovation i dag på morgonen kommer vi upp på andra sidan som nummer 15 och nummer 16. Men det finns bara två rent kommerssiella sajter som kommer högre vid google på miljöinnovation.

Det är roligt men känns samtidigt nästan genant.  Bara fjorton länkar till miljöinnovationer hittills.  Genomtänkt marknadsföring på nätet vet jag inte vad det är. Jag jobbar fortfarande med konceptet, liksom med design av sajten. Jag vill skriva kort och informativt. Gärna med språkliga kontraster. Tänk om jag kunde få bli en glad glimt av kunskap för många människor varje dag. Jag har fått flera mail med uppmuntrande tillrop. Gladast blev jag för ett från en pionjär i arbetet för miljöinnovationer. Han skrev: ”Snygg sida. Du tycks ha funnit en nisch på nätet. Imponerande att du så snabbt tog dig upp på bloggtoppen.”

För mig som nyföretagare var det också en höjdarvecka. Klart att skicka första fakturan. Beställning kom in på andra uppdraget. Flera steg framåt mot nya uppdrag. Jag har bett Idébanken om tips för marknadsföring. I veckan återkommer jag med Recycling-konferensen på ELMIA, mer om spännande miljöinnovationer och mot slutet kanske en del EU-finansiering. Hoppas Du också njuter av solen i dag!