Redan på torsdag kväll var det fler besökare än någon vecka tidigare. Jag blev så glad som man ska bli av miljöinnovationer. För första gången tog jag på min SMILE t-shirt. 06_01_01_006smile1.JPGInköpt vid fjolårets konsert på Kulturbolaget i Malmö med min tonårsidol Brian Wilson. Ja, då visste jag ju inte att det var han som skrev musiken. Jag bara diggade Beach Boys. Med eftertankens kranka tvingas jag konstatera att det inte var särskilt miljövänligt. Låtar som ”Fun, fun, fun”, och ”I get around” propagerade bensinslöseri för alla. Fansen var än värre och lyssnade till ”Custom machine”, Little deuce coupe” och ”Cherry, cherry coupe”. Värst var säkert ”Spirit of America” om Craig Breedlove som satte världsrekord i hastighet för bilar med en jetdriven motor på Bonnevilles saltslätt. Viss tröst för tigerhjärta fås fortfarande av den underbara ”No go showboat”. Den är om killen som älskar sin bil fast den blir frånkörd av glassbilen.   

På tidigt sjuttiotal skärpte sig bandet textmässigt med några av de tidigaste miljölåtarna jag kommer på. ”Don’t go near the Water” och ”A day in the Life of a tree” är två exempel på sådana låtar.  Jag hoppas Du som känner till andra tidiga miljölåtar vill lägga in dem i kommentrer nedan. Klicka på no comments och skriv! Så småningom vill jag lägga upp en lista med miljölåtar på sajten.