Statyn Bågspännaren på Kornhamnstorg i Stockholm är en härlig symbol.  Spänna bågen för miljöinnovationer kan alla hjälpa till med. Men att göra och forma innovationen som är pilen mot en bättre framtid, det är innovatörens sak. Ofta är det flera innovatörer eller man bildar tidigt ett team för innovationens utveckling. De siktar också in den mot marknaden.

bagspannaren.JPG

Att spänna bågen! Det är vad myndigheter gör med sina olika former av stöd.  Så gör också  pionjärer inom arbetet för att lyfta Miljöinnovationer. Naturligtvis tänker jag på Tävlingen Miljöinnovation och Hans Leghammar med uppbackning av bland andra Miljöforum Halland och Region Halland. Vidare Miljöinnovationstorget och Andreas Englund med stöd av Jämtlands Hushållningssällskap. Även de mångomtalade riskkapitalisterna hjälper till! Så gör även jag.

FLERA GLADA! Ja det är en del av min bärande idé. En miljöinnovation är ett hopp om en bättre framtid. Chansen till en ny lösning är en glädje i sig.  Jag vill att många ska få del av den glädjen. Dessutom ska  det bidra till min försörjning. Nu arbetar jag med utvecklingsstegen: 

  1. Starta och bygga upp bloggen MILJÖINNOVATION.
  2. Presentera Veckans Glada Miljöinnovation
  3. Bygga vidare enligt plan på dessa satsningar.

Välkommen åter i morgon till premiären för Veckans Glada

P.S.

  1. Känner Du till någon bättre symbol i Stockholm för arbetet för innovationer än Bågspännaren?
  2. Hjälp till att välja vilka innovationer som ska bli veckans glada! Välj bland våra länkar till milijöinnovationer i höger sidebar!

Klicka på sedan på no comments nedan och bidra med Dina tankar. D.S.