Ja, det var det i gårdagens möte i Stockholm. VD-nätverket utvecklas snabbt. På gång är nya möten och nya medlemmar samt Greentech building (Gröna Huset) på Klarabergsgatan 37. 

Där blir showroom för företag att visa sitt miljöarbete, samt kontors- och sammanträdesrum. Inflyttning blir det redan 1/11. Men det finns ännu chans att få plats där. Mötet arrangerades av Sten Söderberg, en av initiativtagarna till nätverket och till Gröna Huset. Kolla vår länk i länkkategorin VÄNNER TILL MIG OCH MILJÖINNOVATION, längst ner i höger sidebar för vidare information. Magnus Rehn från STING, Stockhol Innovation and Growth inledde direkt med STING och miljöinnovationer. STING arbetar för närvarande med tio miljöinnovationer. Två av dem är bland våra länkar till miljöinnvationer: EnergiSparTakKylaFotVärme och HögutbytesBiomassaGas . En tredJe har jag tagit upp i krönikan i Uppfinnaren & Konstruktören 2008/1 -jfr. http://evolveu.bloggsida.se/publicerat . Jat återkommer inom kort med mer om STING. Mer om STING i följande dags inlägg. http://evolveu.bloggsida.se/bloggen/sting-it-magistern-sting-it-det-ar-tidens-melodi

Nils-Erik Sehlin, Vd för Kista Science City AB berättade att man är ett av Europas ledande kluster för innovationer. Man arbetar nu tillsammans med STING för att ta fram ett Stockholm Cleantech Center, SCC. Visionen är: ”Ett världsledande kluster- och innovationssystem inom energi- och miljöteknik med ett supportsystem i världsklass, som stödjer tillväxt i i exportinriktade cleantechbolag.”

Magnus Lindgren, näringslivschef i Östersund  berättade om utvecklingen efter beslutet om försvarsnedläggning i Östersund. Teknikutveckling och 1400 nya jobb på statliga myndigheter är viktiga delar. Särskilt viktig är satsningen på att utveckla ett fordonskluster. Det har blivit ett nytt driv i staden.

Jag återkommer inom kort med mer information om STING.