Nätverket Going Green firar i dag sin lista över topp 100 företag med miljöinnovationer. De har utsetts av en amerikansk expertpanel. Expertpanelen mottog över 500 nomineringar. Det är andra gången listan presenteras. Vårt nätverk är baserat i USA och möts måndag till onsdag i denna vecka. Nätverket samarbetar bland annat med Scientific American.

GoingGreen är platsen där CEOs från ledande greentech företag möter företrädare för de största industrierna på jorden. Innovatörer skapar grunden för storindustrier och de lösningar som utvecklas tar hand om föroreningar och restaurerar ekosystemen.

Under ett 2 ½ dags möte presenteras de”mest lovande” miljöinnovationerna. De presenteras i 12 kategorier: Biofuels, Clean Energy, Clean Manufacturing and Clean Products, Energy Efficiency and Energy Management, Energy Storage Systems, Green Automobiles and Transportation, Green Materials, Green Buildings, Green Nanotech and Synthetic Genomics, Resource Recovery and Waste Management, Solar Energy, Water Technology and Water Management. Om jag hinner återkomemr jag med mera om dessa företag. Kolla gärna i nästa vecka!

Det finns en vinnare i varje kategori. Totalsegraren är Synthetics genomics http://www.syntheticgenomics.com/ . Företaget har utvecklats ur decenniers ledande forskning inom sitt område. Det är (jag översätter inte då jag inte hinner ta reda på exakt svensk översättning) ”metabolic engineering, microbiology, biochemistry, bioinformatics, plant genomics, climate change and energy policies”.

Jag hittar inga svenska företag i listan. Jag tycker urvalet liknar lite ”International Motorsports Hall of Fame” på Talladega raceway i Alabama, USA. Se inlägget http://evolveu.bloggsida.se/bloggen/syndigt-noje-for-miljofreak . 

Listan hittar Du på http://alwayson.goingon.com/permalink/post/28868