Nyhetsflödet helgar vilodagen. Morgonens bästa var 9 blåmesar på en gång i måbärsbusken utanför köksfönstret. Vilken frukostunderhållning! Dags att se tillbaka på veckans tidskrifter. Höjdaren var förstås att få årets fjärde nummer av Uppfinnaren & Konstruktören (U&K). En artikel om 10 heta klimatinnovationer i Naturvetaren väcker tankar. Den tar ju bara med en bråkdel av utbudet. Vilken otrolig diversitet det finns av klimatinnovationer.

Naturvetaren presenterar klimatinnovationer. Jag jämförde med de 12 Klimatentreprenörer som presenterades i en rapport av Global Focus i våras. Faktum är att bara två innovationer finns i båda publikationerna. Det är Morphics bränsleceller och vindkraft, samt NordiQ med sitt intelligenta system som främst styr fjärrvärme. Totalt har Naturvetaren och global Focus listat 20 klimatinnovationer. Tio av dem finns med bland våra länkar till miljöinnovationer. Men de saknar den jag tror kommer att betyda mest för kampen mot fattigdomen och kanske mest för klimatet.             Den kan hjälpa så många människor. Kolla länken SolRenarVatten. Jämför också vårt tidigare inlägg på http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/solvatten-tidernas-miljoinnovation-for-varldens-fattiga-kvinnor

Bland vår länkar finns ytterligare 20 Klimatinnovationer. Tag Dig tid att kolla länkarna och njuta av mångfalden!

”€-Miljon för Miljöinnovation” heter min krönika i U&K4. Den behandlar EU:s finansieringsisntrument LIFE+. Du hittar en kopia av den på bloggsidan Publicerat ovan. Redan i vårens nummer presenterades några finalister i Tävlingen MILJÖINNOVATION. Nu kommer sju till.  Distributionskostnader gör att U&K inte finns som lösnummer, men man kan prenumerera. Länk hittar Du längst ner i höger sidebar bland Vänner till mig och Miljöinnovationer.