En pärla på Bukowskis Moderna Auktion. Normalt håller jag mig till ämnena miljöinnovation och EU-stöd. Detta undantag för att min mor bjuder ut tavlan.

Olle Olsson Hagalunds Liggande modell i Spetslinne. Jag har skurit ut en detalj ur tavlan. Så mycket kärlek i den. Se så han jobbat med detaljerna i linnet.  Och humor! Konstnären är totalt i händerna på sin modell och faller handlöst med blommorna ur hennes hand.

Min mor Maj Sandström har målat och varit konstintresserad sedan ungdomen. Tavlan kom i familjens ägo på femtitalet. Den bjuds ut  alldeles i början av autkionen den 28/10.   Klicka här om Du vill se hela tavlan.  Olle Olsson Hagalund gjorde ju många tavlor med liggande modell. Denna är liten. Många andra är helnakna och utan samma kärlek i detaljerna. Jag ser att jag missat lite i fotot. Det gör att vänstra hörnet inte se lika fint ut som i verkligheten.