Jag var lite trött i går. Slözappade TV:n. Kom in på Discovery Science. Programmet hette Mean Green. En kille hade gjort en eldriven lätt motorcykel. Det var förstås en första prototyp. Den fick tävla i några utvalda moment mot en 250 cc. Först tävlade man i längdhopp. MC:n vann knappt. Samma för drag-racing testet där man mätte hastigheten efter 50 meter. Men i crosscountry – körning vann ElMCn klart. Den hade ingen växling och axade därför sannbare. På raksträckor var dock MCn snabbare. Slutmomentet var att köra uppför en backe med rätt lös sand. Här hade MCn bättre däck – bredare – och vann klart. 

Den lätta motorcykeln har ju utvecklats under mycket lång tid. Hur kunde det bli en match? Riggat?

Sedan fortsatte de programmet med tävling mellan en gammal Land Rover som gick på batteri och en ny. Men då la jag huvet på kudden.