SolvindsMercan: Njut av bilderna! Visst är den nästan lika vacker som tanken bakom den! Formula Zero kombinerar lyx, hög fart utan några utsläpp för den ultimata racerbilen i framtiden. Bilen har elmotorer, batteriladdning vid inbromsing, batterier som laddas av solceller och en vindturbin samt ett högteknologiskt segel. 

 

 

Jag frågar mig, varför just racerbil. Är inte detta ett koncept som så småningom kan bli för vanliga bilar?

Mercedes har gjort PRESS RELEASE om Mercedes-Benz Formula Zero. Den kommer från Mercedes-Benz Advanced Design Center of North America.

 Tanken är att det ska bli en ny Formula 1 klass för biltävlingar. Varje tävlande får samma mängd lagrad energ. Hur vinnaren utses beskrivs på engelska så här.  ”The winner is determined by total elapsed time combined with the energy efficiency factor.” Det fattar inte jag. Gör Du? Skriv i så fall och berätta! Jag lämnar resten oöversatt: Hoppas det är OK för alla läsare!

 The entrants for the 2008 Design Los Angeles Challenge have been officially released, with the Mercedes-Benz Advanced Design Center of North America unveiling the creature pictured before you – a model they’re calling the Formula Zero. 

Built around the theme of motor sports racing in the year 2025, the Formula Zero concept aims to combine ”the thrill of Formula One, the track dynamics of the bobsled or luge, and the grace and efficiency of yacht racing.”