Spännande namn på CombuTechs produkt: Fritidstoalett. Otäcka implikationer dock.  Finns folk som inte ens har fri tid när de går på toa? Ohälsosamt i så fall.  SIOTEC berättar att deras byggmaterial är ett nytt råmaterial med unika kvaliteter. Bra för bland annat badrumsrenoveringar. Dess egenskaper gör materialet oerhört mångsidigt och användbart för ett flertal ändamål. Jag ville ju illustrera inlägget med en vacker interiörbild från ett torrdass. Till sist hittade jag denna pärla hos Båtbilden väst: http://www.batbilden.se/assets/galleries/53/6a.jpg Jag kan ju inte betala så det får bli en länk.  

CombuTech AB hör till Verkstadsindustrin. Lars Ehnhage ska presentera sin produkt för CONNECT Östra Sveriges investeringslunch 25/11. Man är också som ett av sju företag nominerade till Hederspriset: Most likely to succeed.

Produkt: Fritidstoalett. CombuTech AB har utvecklat och patenterat ett slutet innovativt toalettsystem ”CTS 2000”. Det erbjuder marknadens enda vattenspolande förbränningstoalett. Försäljning har påbörjats i Sverige, Norge och Finland via ett etablerat återförsäljarnät. Bolaget ser stora expansionsmöjligheter i dessa länder då produkten är unik utan egentliga konkurrenter. Produkten är patentsökt även i USA vars marknadspotential är enorm. CombuTech AB grundades 2004 och har 4 anställda. De har sitt säte i Täby där försäljnings- och marknadsavdelning finns och tillverkning sker i bolagets anläggning i Fristad (Borås).

 SIOTECs råmaterial kan i många avseenden ersätta material så som betong, trä, gipsplattor med mera. Badrumsrenoveringar är bara ett exempel där materialets egenskaper kommer att ha en banbrytande betydelse. SIOTEC badrumsplattor har viktiga ergonomiska och kvalitativa fördelar i förhållande till de plattor som finns på marknaden idag.

SIOTEC består till 70 % av sand och 30 % av återvunnet plastgranulat. Tillverkningen kräver förhållandevis lite energi och inget vatten. Detta innebär stora ekologiska fördelar i jämförelse med produktionen av likvärdigt material. SIOTEC har banbrytande egenskaper som nytt råmaterial. Det medför dessutom betydande vinster för miljön vid tillverkningsprocessen. Produktionen är mindre energikrävande än tillverkning av exempelvis stål, cement, betong, träplattor, cementfiberplattor etcetera. Det uppstår inget spill vid tillverkning av Siotecprodukter. Eventuella rester återförs i produktionen och används till 100 procent. SIOPLAST är återvinningsbart flera gånger.

SIOTEC ger nya möjligheter inom byggbranschen tack vare sina unika egenskaper. Materialet är väderbeständigt, isolerande vad gäller värme och elektricitet, helt vattentätt, nötningsbeständigt, slagfast samt resistent mot alla slags syror (även mjölksyra). Det är dessutom mer brytsäkert än exempelvis betong.

Vid renovering av badrum innebär användandet av SIOTEC badrumsplattor främst kvalitetsmässiga och ergonomiska fördelar. Plattorna har måtten 1200x600x12 mm och väger endast 15 kg styck. Monteringen av dem underlättas avsevärt, i förhållande till konventionella badrumsplattor. SIOTECs plattor är mindre till både storlek och vikt.

Certifiering för att plattorna dessutom fyller funktionen som tätskikt kommer att ske. Resultatet av en sådan certifiering blir att det extra tätskikt som appliceras på badrumsplattor idag kan rationaliseras bort. Detta innebär lägre materialkostnader i omfattningen ca. 100 SEK per m². Arbetstid för applicering av tätskiktet samt torktid för detsamma kommer att besparas. Detta medför en avsevärd tidsvinst och därmed betydligt lägre arbetskostnader per badrum. Branschen säger upp till 5000 SEK per badrum.

Fakta om AGK Siotec GmbH: Företaget grundades i juni 2008 av L. Ackermann, S. Guhde och S. Kreft. Företaget startar en produktionsanläggning i november 2008 i närheten av Erfurt, Tyskland för att producera produkter av materialet SIOTEC. Byggmaterialet Siotec har utvecklats och testats i över 5 år. När dessa produkter (olika produkter för olika EU länder) har förts in på respektive marknad, är ambitionen att finna entreprenörer som köper och driver en egen produktionsanläggning för SIOTEC. På sikt är målet att starta tre anläggningar i EU inom 3-4 år.

För vidare information: www.combutech.se respektive  www.AGK-Siotec.de

Länkar till pressmeddelanden:

http://www.newsdesk.se/pressroom/connectost/pressrelease/view/tillvaextbolag-i-fokus-254417

http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/siotec-revolutionerande-raamaterial-inom-byggindustrin-254005