Spara 20 kg på en bil och öka uteffekten med 10 hästkrafter! Det låter som en dröm för mig. Hoppas Du ursäkter alliterationen. Jag kan inte området men talade i höstas en del med Arsizios CTO Mark Jansson Kragh om miljövinster med sänkt vikt i bilar. Porsche hör till de duktigaste bilbyggarna.  Ferrita har nått det resultatet på en Porsche 997 GT3 RS.  Automobil Ferrita skriver: ”Att den sen fick ett ljud som skulle få självaste motorprinsen att vända sig om är bara en extra krydda ovanpå riktiga prestanda-ökare.” Själv har jag dock svårt att förllika mig med dessa ljud. 

Classic Motor Naturligtvis är miljövinsten liten på bara en bil, men går det på en så går det på fler. Jag vill egentligen inte klassa det som en miljöinnovation, eftersom det mest verkar vara en sammanställning av kända tekniker på tidigare prövat sätt. Å andra sidan, om det går att sänka vikten så mycket på en premium Porsche, så gissar jag att detta är något som bilbyggarna har långt kvar innan de använder på miljöbästa sätt. Håll till godo med denna video på miljövrålande motorer. Kommentera gärna om jag är fel ute som uppmärksammar detta. Teknikens Värld Företagets sajt är på: http://www.ferrita.com/index.php 

[youtube ygfRAff-bdU]