Melodifestival för miljön. Det är en innovation som jag gillar. Har aldrig hört talas om det förut. Den bygger på det positiva intresset för en bättre miljö. Naturligtvis finns det baktankar. Men vad gör det om det stimulerar människors miljöintresse. EGP (European Green Party) har startat en tävling om den bästa kampanjsången, öppen för alla att delta. Ensamma singer/songwriters eller hela band. Klicka nedan för vidare information. Vi stoder inte något politikst parti, men bra information från politikens område kan vi sprida.

Du har väl redan röstat på bästa miljönyhet i januari? Om inte gå till: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/rosta-pa-basta-miljonyheten-i-januari

Jag blev så glad att jag kollade på youtube om en gammal miljöfavorit finns där. Beach Boys ”A day in the life of a tree”. Och se vad jag hittade. Det är ett tämligen udda albumspår. Fans har till och med undrat om Brian Wilson satte in det på Lp:n Surf’s up som ett practical joke. Bildspelet (kan aldrig ha spelats live) här förstärker själen, ödsligheten och faktiskt kraften i det nästan trevande framförandet. För mig kopplar det mycket starkt till ett av våra stora problem för den biologiska mångfalden. Vi måste långsiktigt säkerställa tillgång till och föryngring av de speciella kvaliteter av död ved som många arter är beroende av. Jag har blivit lite trött på allt tal om ospecificerat sparande av död ved. Jag undrar om det inte finns minst lika många speciella ekologiak nischer av död som av levande ved?(SOM DU FÖRSTÅR ÄR DET FREAKVARNING FÖR DENNA FILM)

 [youtube -VeHmh2B5nY]

Kommentera gärna om Du vill puffa för andra bra miljösånger! KLICKA HÄR FÖR http://europeangreens.eu/greenvision/