Hjälp oss utse vår bästa miljönyhet i januari? Vi har nominerat tre av 39 miljönyheter. Röstningen har redan pågått en vecka och vi har fått nytt rekord i antal röster. Företagen har helt olika förutsättningar. De arbetar i tre helt olika världar. Bilden hittade vi på Flickr vid sök på voting. I princip tar vi inte bilder på lättklädda damer men Sarah Palin (eller en look alike) i USA-bikini med maskingevär kan kanske roa. Bildtexten var, Seriously pepole, VOTE FOR BARACK OBAMA. Lite kul eller Dumt och elakt, ja det är upp till Dig.

EkoMarine är mycket litet och självständigt med en produktion som just startat av en innovation som ännu är under utveckling.   Svensk Rökgasenergi är en del av börsnoterade miljöteknikkoncernen Opcon som expanderar kraftigt, men fortfarande behöver kapitaltillskott genom nyemissioner. Stena Recycling har en omfattande verksamhet, lönsamhet och är en del av en stark företagssfär.

Vi vill glädja våra besökare. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det? Det är den bästa nyheten för oss. Rösta på ett av alternativen!:

  1. Ekomarine AB har belönats med Brands with a Conscience-utmärkelsen av tankesmedjan The Medinge Group. Priset får man för sin giftfria båtbottenfärg Neptune Formula. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-neptune-formula-far-utmarkelse 
  2. Opcondottern Svensk Rökgasenergi (SRE)  har fått en order på en rökgaskondenserings- anläggning till fjärrvärmeverket i Schweiziska Ibach. I leveransen ingår förutom SREs traditionella produkter: kondensor, filter och vattenbehandling även en helt ny befuktare. Extra glädjande för den ger merförsäljning till tidigare och kommande kunder.   http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/opcons-miljoteknik-starks-med-annu-en-miljoinnovation-fran-dottern
  3. Stena Recycling skapar betydande klimatvinster med en ny teknik för kabelåtervinning. Den gör det möjligt att återvinna mycket plast som tidigare hamnade på deponi. Detta med den  patentskyddade tekniken Plastsep med vattenbad samt skakbord för att separera metaller, PVC- och polyetenplast från kabel. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/lagg-en-kabel-men-vad-hander-sen

Förra omröstningen vann minsta företaget. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/basta-svenska-miljonyheten-i-november-kom-fran-karlstadsforetaget-precer och http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/mer-om-basta-miljonyheten-i-november . I december var det självklart för mig att det bästa var mer pengar till tävlingen Miljöinnovation. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/mer-pengar-till-tavlingen-miljoinnovation Därför körde vi ingen omröstning då. 

Gå till rubriken Omröstningar, högst upp i höger kolumn. Rösta på  den nyhet som gläder Dig mest! Omröstningen pågår till och med fredag 13/2 kl. 24.00. Vi publicerar då resultatet. Vill Du påverka andras röstning? Skriv vad Du tycker i kommentarer!