Laga bilar med gamla bildelar! Vilken miljövinst! Verkar inte lätt numera med all elektronik i bilarna. Men renoveringsföretaget UBD Cleantech AB i Svedala går framåt. De har slutit ett nytt avtal med Scania AB om leveranser av renoverade vattenpumpar. Trucking Scandinavia Avtalet är en unik inbrytning på ett nytt produktsegment och till en ny kundkategori. Bilden är dock på miljövinst vid renovering av bromsok. Klicka här så får Du veta mer! Fabriksrenovering av vitala reservdelar har en mycket positiv miljöpåverkan. Att nytillverka en (1) vattenpump i aluminium och i denna storlek innebär att koldioxid (CO2) utsläppen ökar med ca 15 kg per enhet medan en renoverings processen endast genererar cirka 0,53 kg CO2 utsläpp. Alternativet fram tills nu har varit att ersätta den dåligt fungerande vattenpumpen med en helt nytillverkad. Men nu ger renoveringen lika hög kvalitet och funktion men med nästan obefintlig miljöpåverkan och ett till lägre kostnad.

Avtalet är värt omkring 5 miljoner kronor per år och kommer att sysselsätta 3 – 5 personer. Det Svedala baserade, UBD Cleantech AB sysslar sedan början av 70-talet med att professionellt fabriksrenovera reservdelar till personbilsindustrin i Europa. Trailer

Produkter som renoverade bromsok, huvudcylindrar, styrväxlar och styr servopumpar är etablerade produkter men i takt med det ökade miljö fokus från fabrikanternas sida har man hos UBD Cleantech aktivt jobbat med utveckling av ytterligare produkter och segment. Avtalet med Scania är en frukt av denna utveckling.Traktor Power

Produktions och leverans start beräknas ske i april månad. UBD Cleantech renoverar återvinningsbara komponenter till personbilar och lastbilar. Under ett år renoverar UBD Cleantech totalt över 500.000 komponenter till den europeiska marknaden. Mer om UBD på http://www.ubd.eu/