Affärstidningen Veckans Affärer och E.ON Sverige utlyser tillsammans en energitävling bland landets företag. Du kan påverka utgången om Du amäler ett företag. I vår omröstning om bästa miljönyhet i januari påverkar Du direkt genom Din röst. Ta chansen på http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/rosta-pa-basta-nyhet-for-miljon-i-januari Om Du missar att rösta så akta Dig för mina hotfulla vapendragare här intill!

Klicka här för mer om energitävlingen för företag.

Veckans Affärer och E.ON Sverige utlyser tillsammans en energitävling bland landets företag. Syftet är att sätta fokus på energibesparing, miljöpåverkan, innovation och ett mer hållbart samhälle och – i kombination med affärsnytta – göra detta till en utmaning för företagen. I en gemensam satsning lanseras därför nu Veckans Affärers och E.ONs Stora Energipris.

Den riktar sig till alla landets företag, stora som små. Veckans Affärers och E.ONs Stora Energipris ska gå till det företag som på det mest nydanande och intressanta sätt har arbetat med sin energieffektivitet och därmed både värnat om miljön och skapat bättre affärer. Tävlingen pågår under våren och vinnaren koras av en jury i månadsskiftet maj/juni.

Förstapriset är ett tvådagars besök på E.ON Energy Research Center i Aachen, Tyskland, där spetsforskning sker inom bland annat områdena energieffektiva byggnader och energilagring.

– Vi tror det är ett bra sätt att tillsammans med en ledande affärstidning lyfta fram energifrågorna och att skapa debatt och engagemang för en effektivare energianvändning, säger Håkan Buskhe, koncernchef E.ON Nordic.

– Klimatfrågan är en viktig profilfråga för Veckans Affärer. Vi vet genom vår bevakning att det finns ett stort sug i näringslivet av att lära sig mer och få bra exempel från andra. Den här tävlingen är ett sätt att att lyfta fram de som lyckats och att inspirera andra, säger Pontus Schultz, chefredaktör för Veckans Affärer. Veckans Affärer

– Näringslivet kan ibland i debatten utpekas som motsträviga klimatskeptiker. Den bild vi får i våra undersökningar är den precis motsatta. I dag använder många bolag klimat- och energifrågor för att driva effektivisering och innovation.

Tävlingen pågår under våren och vinnaren koras av en jury i månadsskiftet maj/juni.