Omröstningen om bästa miljönyhet i januari stängde vid midnatt natten till lördag. Brands with a Conscience till EkoMarine AB var enligt våra besökare den bästa svenska miljönyheten i januari. Nyheten fick 49 % av rösterna. På andra plats med 41 % av rösterna kom nyheten om Opcons order på en Rökgasanläggning med en helt ny befuktare till Schweiz.  Den tredje utsedda innovationen var inte lika populär. Men jag tycker Stena Recyclings metod för kabelåtervinning borde ha stått sig väl i konkurrensen. I morgon åter kommer vi med mer information om EkoMarine. Om Du vill påverka vilka nyheter vi nominerar till omröstning om denna månads bäst miljönyhet så kommentera eller skicka epost! Klicka här för mer om Brands of Conscience och länkar till röstningsupplägget och de tre nyheterna.

Brands with a Conscience instiftades 2002. Syftet är att lyfta fram varumärken som kombinerar affärsmässiga framgångar med ett socialt ansvarstagande. Konkurrensen om utmärkelsen har varit hård. Ekomarine har tillsammans med fem andra företag valts ut som exempel på hur affärsverksamheter tar ansvar för miljön inte bara i dag, utan också på längre sikt. Priset får man för sin giftfria båtbottenfärg Neptune Formula. Ikea och Hennes & Mauritz är svenska företag som belönats tidigare. Det är sjätte året i rad som tankesmedjan The Medinge Group premierar företag som bidrar till samhällsförbättringar genom hållbarhet, socialt ansvarstagande och humanism. Här är vår nyhet om EkoMarine. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-neptune-formula-far-utmarkelse .

Opcondottern Svensk Rökgasenergi (SRE)  har fått en order på en rökgaskondenserings- anläggning till fjärrvärmeverket i Schweiziska Ibach. Pannstorleken är på 8 MW. I leveransen ingår förutom SREs traditionella produkter: kondensor, filter och vattenbehandling även en helt ny befuktare. Här är vår länk till den nyheten. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/opcons-miljoteknik-starks-med-annu-en-miljoinnovation-fran-dottern

Den tredje nominerade nyheten var att Stena Recycling skapar betydande klimatvinster med en ny teknik för kabelåtervinning. Den gör det möjligt att återvinna mycket plast som tidigare hamnade på deponi. Detta med den  patentskyddade tekniken Plastsep med vattenbad samt skakbord för att separera metaller, PVC- och polyetenplast från kabel. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/lagg-en-kabel-men-vad-hander-sen

 Intruktionen för omröstningen ligger på http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/rosta-pa-basta-nyhet-for-miljon-i-januari