För en tid sedan skrev jag om ett Pressmeddellande om Grön IT att jag saknade perspektiv på vad det betyder ur miljösynpunkt. Nu har Fredrik Wells, Product manager på D-Link varit vänlig att svara. Klicka här för vad han skriver: ”Vad gäller våra produkter, så drar de väldigt lite ström som de är. Dock så säljer vi, som marknadsledare väldigt många av våra testvinnare och många bäckar små… Om vi räknar på alla ethernet portar vi säljer, så motsvarar det ungefär 800 medelstora villors årsförbrukning av el. Att då kunna sänka den förbrukningen med upp till 73% är ett stort steg för att spara på moder jord.

När man talar om miljötänkande brukar de flesta falla in på hur mycket pengar man kan tjäna och så ser inte vi på saken (även om man så klart tjänar en slant på at spara). Vi har gjort ett aktivt val att ta fram produkter med ”Miljövänlig” i tanken och detta ger i sin tur fifiga lösningar som förbrukar mindre ström, så som GreenEthernet och Schemalagd Wi-Fi. Att vi sedan lanserar detta miljötänk i våra produkter för hemmet är helt naturligt då vi tycker att alla ska få möjlighet att göra ett aktivt val för miljön, även när det gäller elektronikprylar i hemmet.

Vänliga hälsningar,

Fredrik Wells

Länk till vårt tidigare inlägg: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/gronit-d-lin