Ja, jag vet ju inte om det här är en miljöinnovation? Därför frågetecknet. Finns det någonstans tidigare för bilar? Men visst är det bra att kunna söka nya och begagnade bilar efter koldioxidusläpp! Att informera för konsumenters medvetna val är absolut rätt sätt att arbeta för miljön. Nu går det att göra på Biltorget.se! Därmed säger Biltorget.se att man stärker sin ställning som den ledande bilsajten inom information och konsumentnytta. Vi Bilägare Bilden är från handlarens hemsida. Klicka här för mitt lilla sajttest för Jönköping och länk till företaget.

Man kan ställla in sökmotorn på:
-Bränsleförbrukning från max 0.3 l/mil upp till 0.9 l/mil i sökmotorn.
-CO2-utsläpp från upp till 120 g/km fram till 300 g/km och uppåt i sökmotorn.
-Vidare faktorer är bränsle, bilmärke, årsmodell, körsträcka och pris.Automobil

Jag provade att testa för Jönköpings län och Jönköpings kommun. Där finns ingen handlare som är med i Biltorget. Då sökte jag på hela länet. Det finns inga bilar med förbrukning under 0,4 l/mil. Men i klassen högst 0,45 l/mil finns den på bilden. Det är Citroën C3 halvkombi från 2007 som gått 3599 mil. CO2 – utsläppet är 120 g/km för denna 109 hk bil. Dessutom finns flera Volvo V50 och en Polo. Kolla vidare på http://www.biltorget.se

Nu hoppas jag många bilfirmor redan anslutit sig eller snart ansluter sig till denna eller liknande sajter