Hjälp oss utse Sveriges bästa miljönyhet i februari! Vi har nominerat tre av våra 51 miljönyheter. De bästa miljönyheterna gäller utveckling som med vinstintresset kan sprida bra  miljöbeteende. Det är tredje gången vi ordnar internetomröstning om månadens bästa miljönyhet. Bilden hittade vi på Flickr vid sök på voter. Du är inte ensam om att rösta för miljön! 

Vi vill glädja våra besökare. Det är en del av mitt livsval, att lämna offentlig tjänst för att mer effektivt kunna jobba för en bättre miljö. En positiv nyhet om en miljöinnovation ger hopp om bra miljölösningar. Vi hoppas det gör Dig glad. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det? Det är den bästa nyheten för oss. Rösta på ett av alternativen!:

  1. Biltorget introducerar en sökmotor som kan söka nya och begagnade bilar efter bränsleförbrukning och koldioxidusläpp! Att informera för konsumenters medvetna val är absolut rätt sätt att arbeta för miljön. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/biltorget-miljoinnovation
  2. Miniföretaget Lightlab utvecklar en unik metod att framställa miljövänligt, energisnålt ljus utan kvicksilver, bly och andra miljöfarliga ämnen. Ett produktutvecklingsavtal med  TECO innebär att Taiwanföretaget på egen bekostnad ställer resurser för utveckling till LightLabs  förfogande. TECO har ca 10 000 anställda och 30 dotterbolag i Asien, Amerika och Europa.  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/lightlabsamarbete
  3. Polyplank har en unik metod att göra produkter av återvunnen plast och organiska fibrer utan tillsatser. De har träets positiva material- och bearbetningsegenskaper, god motståndskraft mot fukt och röta, hög slagseghet, lång livslängd, samt kan materialåtervinnas. Produkten och produktionen har de trimmat i många år. Ägarna har satsat kapital gång på gång. Efter flytt och satsning på försäljning ökade årets omsättning med 50 %.  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/polyplanks-bokslutskommunike

Förra omröstningen vann minsta företaget. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/dags-att-ekomarines-miljoinnovation-pa-vagen-mot-miljoteknik 

Gå till rubriken Omröstningar, högst upp i höger kolumn. Rösta på  den nyhet som gläder Dig mest! Omröstningen pågår till och med söndag 8/3 kl. 12.00. Vi publicerar då resultatet. Vill Du påverka andras röstning? Skriv vad Du tycker i kommentarer!