Aktie-SM börjar i dag. Miljöfokus är det ju inte, så varför inte skapa det. Alla aktier får ju inte vara med. De minsta är uteslutna. Det har ju varit olika mellan år, men i år riskerar man inga pengar i riktiga Aktie-SM. Man kör med fiktiva pengar. Jag tycker det är lite fusk. Att chansa utan att riska! Jag kör ett annat upplägg.

Så mycket av aktievärdet är tro, hopp och historier. Därför tycker jag denna bild på Goethe framför börsen i Leipzig var den bästa som fanns på Flickr för detta tema. 

Jag gör samtidigt två jämförelseportföljer för miljöfreaks. En är med aktier där miljöinnovationer ugör en stor del av värdet, men som redan har en rejäl försäljning. Den andra är miljöinnovationer med ytterst begränsad eller ingen försäljning. Jag har lagt de första buden på förmiddagen 17/3. Klicka här för vidare information!

För alla aktier utom Impact Coatings finns tidigare inlägg på bloggen. Du hittar dem genom att klicka på företagsnamnet bland etiketter. Det är rätt så litet skrivet om dessa aktier. Jag hoppas jag har lyckats presentera Pressmeddelanden från dessa företag under senaste halvåret. Om Du kollar vad jag därutöver skrivit, så ta allt med en nypa salt. Jag försöker uppriktigt göra mina bästa bedömningar. Men jag måste ju leva på annat än att skriva om så roliga saker.

Miljöinnovationer med försäljning: Till gruppen miljöinnovationer med betydande försäljning räknar jag Morphic (1,41), Opcon ( 26,60), Borevind (4,92), Impact Coatings(47,0) och Poyplank( 0,73. Slutkurserna 16/3 anges inom parentes för de fyra första och för den sistnämnda aktien anges säljkursen då det saknades avlsut under dagen.

Miljöinnovationer utan försäljning: Till gruppen miljöinnovationer som ännu inte har en betydande försäljning räknar jag Taurus(2,56), Lightlab(14,5), Deflamo(4,89), och Stormfågeln(0,98). Slutkurserna 16/3 anges inom parentes för de två första och för den sistnämnda aktien anges säljkursen, då avslut saknades under dagen.

 Jag avsätter 20 000 kr för vardera portföljen. Jag kommer att rapportera om mina placeringar i efterskott. Jämförelse blir det med Aktie-SM och med börsindex. Vill Du ha reda på hur det går så lägg in ett RSS-flöde med etiketten Aktie-SM.

Varför i hela friden gör jag då detta. Jo, jag tycker att på lång sikt bör innovativa lösningar för miljön uppmärksammas och bli lönsamma. Detta är en del i vårt långsiktiga arbete för att öka intresset för miljöinnovationer.

Finns det någon mer som gör en miljöfokuserad akteiportfölj till AktieSM. Hör av Dig i så fall. Tacksam för tips om vad som är klokt att köpa när.