Lite nytt om vår länk KompositÅtervinnPlastTrä. Det var ett tag sedan jag besökte Polyplanks hemsida, men jag tycker den är klart snyggare nu än i mitt minne. Du hittar den genom länk i kategorin FörnyarMaterial i höger kolumn. Bilden är från deras hemsida. Den visar kontroll av hylsplugg.

Polyplank är ett spännande bolag som är med i underlaget för min aktieportfölj för miljöinnovationer med försäljning. Nyheten om deras omsättningsökning nominerade vi till omröstningen om bästa svenska miljönyhet i februari. Trots att omsättningen ökade i slutet av förra året förbereder man nu en minskning av utgifter och personal. Glädjande nyhet? Ja, det visar att ledningen agerar för att hålla nere utgifterna. Klicka här för Pressmeddelande, min kommentar och länkar.

Pressmeddelande: ”Polyplank AB kommer att inleda förhandlingar med fackliga företrädare om att varsla 3 medarbetare vid bolagets tillverkning av hylsplugg. Polyplank AB tvingas att minska sin produktion av hylsplugg då efterfrågan på hylsplugg har minskat sedan senare delen av 2008 samt under inledningen av 2009.

– Det är beklagligt men bolaget måste agera och anpassa verksamheten efter efterfrågan, säger Ulf Björn, VD på Polyplank AB.”

Min kommentar: Polyplank är ett litet företag och detta är ett stort steg för dem. Det gäller kanske 20 % av personalstyrkan. Jag hoppas den expanderande försäljningen av andra produkter ska ge underlag för att slippa kostsamma uppsägningar.

Länk till Polyplank-nyhet, nominerad för omröstning om bästa miljönyhet i februari: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/polyplanks-bokslutskommunike

Länk till Polyplanks medverkan i vårt underlag för portfölj till AktieSM: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovation-miljoteknik-aktiesm