Vilken Glad nyhet. (Y) Jättekonferens i Bryssel. Tre dagar, 200 talare med Bob Geldof i spetsen. Bilden är från Flickr, då Bob framträdde i Rostock vid konserten ”Deine Stimme gegen Armut. Ett första pris till vår länk FramtidenEtanolFabrik, SEKAB. Du hittar den i kategorin FörnyarEnergi i höger kolumn.

Jag tänkte åka dit. Men 2000 € i avgift plus resor och fyra arbetsdagar. Det kan jag inte investera. Finns det ett frälse som kan åka runt på events på andras bekostnad? Hur kan man annars ordna så många stolligt dyra konferenser. Klicka här för mer ur Pressmeddelandet och länk till konferrensen.

 SEKAB tilldelades i hård global konkurrens priset ”Sustainable Bioethanol Award” för sina insatser när det gäller utvecklingen av den verifierat hållbara etanolen och av processerna för den andra generationens etanol baserad på cellulosa. Per Carstedt tog emot det. Men uttalar sig gör Anders Fredriksson, VD i SEKAB BioFuels & Chemicals. 

”Jag ser utmärkelsen som ett uppskattande kvitto på de insatser SEKAB gjort för att leda utvecklingen av hållbarhetskriterier för etanol och för företagets hela verksamhet”, säger  ”Vi verkar också aktivt för att ett globalt accepterat system med hållbarhetskriterier skapas.”

Bakom priset, som för första gången delades ut vid World Biofuels Market Conference, som pågår i Bryssel, står det brittiska företaget Green Power Conferences. En oberoende jury med sju internationella forskare och vetenskapsmän har svarat för valet av SEKAB i kategorin bioetanol bland en rad nominerade företag.

”Vi har skapat priset för att uppmärksamma de påtagliga fördelarna med biodrivmedel och för att stimulera till ytterligare fokusering på hållbarhetskriterier genom hela värdekedjan”, säger Nadim Chaudhry vid Green Power Conferences.

Jurymedlemmarna har individuellt röstat på det företag som skapar de största fördelarna när det gäller hållbarhet mätt som minskade utsläpp av växthusgaser, minskad miljömässig påverkan och för socialt ansvartagande i sin verksamhet och teknologiutveckling.

LÄNK till konferensen: http://www.worldbiofuelsmarkets.com/