Nu är första placeringsrundan klar för miljöinnovationer i anslutning till Aktie-SM. Det började i tisdags. Väntade marknadssvägningar gör att jag behåller ungefär drygt 40 % i kassan.  Jag gör samtidigt två jämförelseportföljer för miljöfreaks. Bilden är på mig, för det är jag som satsar. Miljötekniken är under första inköpsskedet lite bättre än de rena miljöinnovationerna.

Efter första inköpsskedet består Miljöteknikportföljen av: Morphic och Borevind ca 22 % vardera och Opcon 14 %. Kassan i den är 42 %. Miljöinnovationsportföljen består av Lightlab och Taurus, 22 resp. 21 % vardera samt Stormfågeln 12 %. Den enda nyhet jag har agerat på under veckan var SEKABs  Sustainable Bioethanol award.

Varför i hela friden gör jag då detta? Jo, jag tycker att på lång sikt bör innovativa lösningar för miljön uppmärksammas och bli lönsamma. Detta är en del i vårt långsiktiga arbete för att öka intresset för miljöinnovationer. Så här var utgångsläget. 

Miljöteknik (Miljöinnovationer med försäljning): Till gruppen miljöinnovationer med betydande försäljning räknar jag Morphic (1,41), Opcon ( 26,60), Borevind (4,92), Impact Coatings(47,0) och Poyplank( 0,73. Slutkurserna 16/3 anges inom parentes för de fyra första och för den sistnämnda aktien anges säljkursen då det saknades avlsut under dagen.

Miljöinnovationer (utan försäljning): Till gruppen miljöinnovationer som ännu inte har en betydande försäljning räknar jag Taurus(2,56), Lightlab(14,5), Deflamo(4,89), och Stormfågeln(0,98). Slutkurserna 16/3 anges inom parentes för de två första och för den sistnämnda aktien anges säljkursen, då avslut saknades under dagen.

Jag har lade de första buden på förmiddagen 17/3 och har köpt färdigt i går. 

Mer om förutsättningarna för denna övning hittar Du på: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovation-miljoteknik-aktiesm

Finns det någon mer som gör en miljöfokuserad akteiportfölj till AktieSM. Hör av Dig i så fall. Du är också välkommen att diskutera den realtiva värderingen av dessa aktier.  Tacksam för tips om vad som är klokt att köpa när.