Miljöaktuellt ska ta fram en ny lista på ”Sveriges bästa miljöbloggar”. Det är bra. (Y) Man gör det genom nomineringar från besökare på deras sajt. Därefter omröstning. Det är mycket bra. Det finns alldeles för många utmärkelser som tilldelas efter jurybedömning: Mycket bättre att be besökarna om hjälp. Så gör vi när våra besökare utser månadens bästa miljönyhet. Miljöaktuellt gör ju mycket bra. Du minns väl Sustainability Innovation Day i höstas. Klicka här Miljöaktuellt om Du vill veta mer om dom eller prenumerera. Klicka här om Du vill ha lite mer av mitt gagg och några länkar, bland annat till nomineringen.

Vi bloggare behöver all uppmärksamhet vi kan få av ”gammelmedia”. Det finns en riktigt njugg inställning till bloggar hos en del av gammediavärlden. En del tror att det är fråga om en konkurrens. Men det är det ju inte. Det är ju bara ett typexempel på den långa svansens ekonomi i informationsflödet, jfr. Chris Andersons bok på detta tema.

Men den långa svansens ekonomi gör ju också att uttrycket ”Sveriges bästa miljöblogg” blir lite upp och ner. För den ekonomin innebär ju att det finns ett mycket stort antal uppfattningar om vad som är bästa blogg. Det hänger ju helt på vars och ens personliga intresse. Poängen med bloggen är ju att kunna erbjuda ytterst nischad information för de intresserade. Jämför gärna variationen mellan några av våra Vänner, t.ex. Asfaltblomman, Byggnadsvårdsbloggen, Ecochicbloggen och bloggen Kreativt Klimat. Du hittar denna länkkategori en bit ner i höger kolumn.

Bilden var den enda jag hittade på Flickr. Jag misstänker att allt hos IDG är coyprightskyddat så jag vågar inte pröva med det.

 Gå hit för att nominera Dina Favoritbloggar! jag blir ju jätteglad om Du nominerar bloggen Miljöinnovation. Själv nominerade jag också Lunkens blogg och Miljöbloggaktuellt. http://forum.miljoaktuellt.se/index.php?showtopic=144

Från Sustainable Innovation Day har jag skrivit en artikel till Uppfinnaren & Konstruktören. Du hittar den här http://evolveu.bloggsida.se/eco-innovation-i-media

Här är länk till omröstningen om februari månads bästa miljönyhet. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/rosta-pa-sveriges-basta-miljonyhet-i-februari 

Har Du någon favorit för nominering bland mars månads miljönyheter, så skicka gärna en epost!