I går såg jag för första gången den nya TV-serien Innovatörerna. Hans Björkman och Kaj Mickos besökte städföretaget Servum i Nyköping. På tre mötesdagar kom man fram med flera innovativa lösningar. Men kanske viktigast var att man ingjöt hopp och engagemang i en lite uppgiven personal. Det var trevligt. Det visade också att samtal kring innovation och utveckling stimulerar deltagarna. Precis det som är idén med bloggen Miljöinnovation. 

Vi firar med en bild från Ramblan i Barcelona för två veckor sedan. Cykeln som miljösymbol är ju gammalt. Men lägg märke till sidovagnen till cykeln med skelettet på. Tala om illustration av en misslyckad innovation. Klicka här för vidare enkla tankar från mig och länk till Ingenjörssamfundets hemsida samt till tidigare inlägg.

Att engagera personalen i utveckling är alltid bra. Bäst är förstås när en arbetsplats har ett tillåtande klimat för samtal om nya lösningar. Det blir ofta fallet när ideella människor samarbetar. Så hade jag det under min tid på Miljöenheten hos Skogsstyrelsen. Där var också flera nationella stjärnor inom sitt ämnesområde att byta tankar med. Riktigt roligt!

Du har väl märkt hur många bra initiativ som kommer från våra två stora ideella miljöorganisationer, SNF och WWF. Jag tror det hänger samman med engagerade och kunniga medarbetare som får förtroende. Genom åren har jag samarbetat med båda organisationerna. Kunskapen och engagemanget är alltid slående. Sedan har de förstås jämnt ont om tid. Men det visar ju bara att det finns många angelägna uppgifter att lösa. Det är en styrka för miljöarbetet att det finns.

Det skulle vara kul att bilda en snackegrupp om vad man kan göra mera för miljöinnovationer. Hör av Dig om Du är intresserad till mig: evolveu (@) gmail.com

Det ska bli kul att fortsätta följa Innovatörerna i TV 8 kl. 18:30 på söndagar. 

LÄNKAR:

Tidigare inlägg: http://evolveu.bloggsida.se/diverse/tv-milijoinnovatio

Ingenjörssamfundets sida för programserien: http://www.ingenjorsamfundet.se/Innovatorerna/