Vilken härlig affärsidé! Bort med oljebyten för bussar och maskiner! Det är lönsamt, minskar spillet och minskar oljeförbrukningen. Vår länk ProcessorRenarOlja, Clean Oil Technology hittar Du i höger kolumn i kategorin Ekosystempåverkan. Nu lyckas de sälja sin nya produkt COT OILREFINER SYSTEM. Bilden är från COTs sida om tekniken. Du se en motor med enheterna för filtrering och förångning ur COTs system.

Produktionsutrustningen för ett komplett sortiment av den nya produkten COT OilRefiner™ har just tagits fram. Sortimentet består av tre modeller. Modell 100 är avsedd för personbilar, 200 för lätta lastbilar och 300 för bussar och tunga lastbilar. Produktprogrammet är COT ensam om i världen. Det ger både djupfiltrering och förångning och kan även användas för övriga produkter inom företagets 3 affärsområden.

  

 Bussbranschens piggaste 80-åring köper flera nya enheter
Sven Carlsson Trafik AB firade 80-årsjubileum 2008. … Företaget är miljöcertifierat enligt ISO14001 sedan 2001 och arbetar aktivt för att minimera sin miljöbelastning .

”Miljön är mer än vyerna genom panoramafönstren i våra bussar”, säger VD Sara Carlsson-Spångberg. ”En viktig del i företagets miljöarbete är att ständigt förnya, underhålla och utnyttja fordonsparken för minsta möjliga miljöpåverkan.

Vi har goda erfarenheter av COT:s teknik och en buss kördes över 60.000 mil utan oljebyte, med dokumenterat god kvalitet på oljan och dess tillsatser.” Även om COT normalt sett inte rekommenderar så långa oljebytesintervall som 60.000 mil, kan förlängda serviceintervaller tjäna både miljö och stora pengar. COT och Sven Carlsson Trafik AB räknar gemensamt med att kunden sparar mellan 75 och 100 liter olja per installation och år. Affären omfattar 16 nya enheter.

Hüllert Maskin AB i Vara
Företaget har lång erfarenhet och stor kompetens inom entreprenadmaskiner. Man är generalagenter för Merlo teleskoplastare samt representanter för Lännen grävlastare och Lundberg redskapsbärare. Flera av Hüllerts kunder har uttalat önskemål om längre serviceintervaller samtidigt som miljökraven på entreprenadmaskiner ändras och skärps efter hand. VD Nils-Gunnar Burge berättar: ”COT:s teknik är intressant därför att den både sparar pengar åt kunden och kan hjälpa till att lösa väsentliga miljöproblem. Vi köper 8 enheter för verifiering hos utvalda kunder på både motorer och hydraulsystem.” Affären är första steget i ett fortsatt samarbete mellan företagen. Nils-Gunnar Burge fortsätter: ”Vi förutsätter givetvis positiva resultat och då blir det helt klart en fortsättning”. Italienska Merlo, som tillverkar mellan 7 och 10 tusen maskiner om året, följer intresserat den här typen av miljöteknik.

 COT-aktien är listad på Nordic MTF (Göteborgslistan) sedan 2004. Länk till tidigare inlägg med analytisk inriktning: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/2817 Övriga inlägg hittar Du genom att klicka på COT bland nyckeloden i vänster kolumn.