Nästan en tredjedel kan bli lönsam miljöteknik. Ja det blev resultatet när STING valde en del av Sveriges mest lovande nystartade teknikföretag för mässan Innovation & Technology. Där är flera för oss tidigare okända innovationer som NODA, PeePoople och Solarus. Bilden visat PeePooples påse plåtad av Ecosan från Flickr. Skriv gärna i kommentarer om Du kan gissa vad den är till. Predext har vi tidigare gjort inlägg om. Några av våra länkar under MILJÖINNOVATION i höger kolumn är också med: Minifriktionsyta, HögutbytesBiomassaGas, RöntgenFuktmätare och EnergiSparTakKylaFotvarm. Länkar till de nya bekantskaperna i slutet av inlägget. Klicka här för vidare information!

Innovation & Technology arrangeras av KTH Innovation och STING (Stockholm Innovation & Growth). Huvudsamarbetspartner är Innovationsbron Stockholm och Stockholms Stad. Samarbetspartners är Vinnova och mediapartner tidningen Ny Teknik.

Innovation & Technology är ett event för och med teknikentreprenörer. Här möts personer som vill starta framtidens teknikbolag, entreprenörer bakom innovativa teknikbolag och investerare. Ur ett stort antal sökande har nu 26 av Sveriges mest lovande valts ut för att ställa ut vid heldagseventet på Kistamässan den 6 maj. De tävlar samtidigt om det åtråvärda priset Innovation & Technology Award med 150 000 kronor i prispengar.

Urvalsprocessen har siktat på följande: 1) Höginnovativt teknikbolag (bolaget utvecklar egna produkter baserade på en teknisk innovation), 2) Ej äldre än 4 år och ej mer än 1 Mkr i omsättning de senaste 12 månaderna, 3) Entreprenörsgrundat samt grundaren kvar i organisationen samt 4) Ett och samma företag kan delta max två gånger.

Förutom mässan kommer besökare att kunna medverka på interaktiva workshops, där några av Sveriges främsta teknikentreprenörer delar med sig av sina erfarenheter. Bland andra Sami Niemi som är en av grundarna till Scalado, världsledande på bildprogramvara till mobiltelefoner och Lasse Tenerz, grundare till medicinteknikbolaget Radi, som utvecklar tryckgivare för att mäta tryck i hjärtats krankärl. Övriga talare är; Börje Ramsbro, grundare system 3R, Christopher Ahlberg, grundare Spotfire, Eddie Weitzberg, grundare Aerocrine, Henrik Ekelund, grundare och VD, BTS Group, Per-Ludvig Normark, grundare Nordnav och Nicolas Hassbjer, grundare och vice Ordförande HMS Networks AB.

Tidigare inlägg:

Predect: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/nytt-onsdag-miljoinnovation

Mantex: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/torsdagsglad-for-miljoinnovationer

Hemsidor:

 Solarus: http://www.solarus.se/

NODA: http://www.noda.se/

PeePoople: http://peepoople.com/showpage.php?page=3_8