I går nådde vi tangerat röstrekord efter halva röstetiden. Återanvänd kiss, Gratis Båttvätt eller Lastbil på järnväg är tre miljönyheter som engagerar. Hjälp oss utse Sveriges bästa miljönyhet i mars! En positiv nyhet om en miljöinnovation ger hopp om bra miljölösningar. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det?  Rösta på ett av alternativen längs upp i höger kolumn!:

  1. Gratis båttvätt. Operasångare Bengt Nordfors låter motor – och segelbåtar bottentvätta i hans nya anläggning. Helt avgiftsfritt (men ändå avgiftat) under sommaren 2009. All materia som borstas bort, samlas upp för senare destruktion. Anläggningen kommer att vara i drift från den 1 maj.
    Vi saknar bild, men kolla hans havsmiljöversion av Till Havs! [youtube Cjbloqo6OmE] Mer information på: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoteknik-rena-batbotten

  2. Lastbilen på tåget – Flexiwaggon är en nischlösning som passar lastbilar på kortare sträckor. Man kör helt enkelt på lastbilen på en specialbyggd järnvägsvagn Samtliga utsläpp minskar med 75 % varav koldioxid är ett. Kolla videon hur det funkar. [youtube zgYHXKMppvo] Mer information på http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/flexiwaggon-miljoinnovation 
  3. Återanvänd kiss –  Guldkannan Towa på toa för enkel och ekologisk växtnäring i ett vardagsnära kretslopp i trädgården. Kiss är guld värt när det tas tillvara som miljöanpassad näring till våra växter.  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/guldkanna3940

Gå till rubriken Omröstningar, högst upp i höger kolumn. Rösta på  den nyhet som gläder Dig mest! Omröstningen slutar annandag påsk kl. 12.00. Vi publicerar då resultatet. Vill Du påverka andras röstning? Skriv vad Du tycker i kommentarer!