Skitbra! Det finns miljögrejer som säljer så bra att de inte ens marknadsför sig med miljöargument. Jag började undra om Gobius Tank Level Indicator är bra för miljön. Kolla videon på 80 s. som visar hur tre indikatorer på utsidan av en tank känner av nivån på dess insida! Jag skickade en epost till vännen – Long time no see – Anders Meiton för att få miljönyttan beskriven.  Han skriver:

”Nästan alla båtägare med båttoalett har ingen koll på om tanken är full eller tom. Ofta tömmer man rakt ut i havet för att vara säker på att tanken är tom när man går i hamnen. Det är inte ovanligt att man överfyller sin tank på grund av att man vet hur full den är. Överfyller man rinner det ut i havet genom en luftningsslang. Väldigt otrevligt. Alla båtägare har varit med om detta någon gång.

[youtube QyRo-p370ck] 

 Klicka här för mer om vad Anders Skriver och en länk till hemsidan!

Regeringen har nu på förslag att tömning i havet, kanaler och insjöar ska förbjudas. Äntligen kan man säga. I Finland, Danmark, Tyskland, Italien, England och USA, med flera länder är detta redan förbjudet.

Vissa båtorganisationer hävdar att detta inte är något problem. Båttoaletten används endast i nödfall (skitsnack) -Avsiktlig lustighet? (min kommentar). Man vill inte bli reglerad. Utvecklingen går mot att man ökar komforten ombord och att det installeras elektriska toaletter. Mer komfort, enklare och trevligare.

Vår Gobius är den enda i världen som mäter tankar från utsidan, oavsett tankmaterial. Det innebär att med Gobius installerad får du kontroll, du vet om tanken behöver tömmas eller ej. Har man insikt är man medveten och samtidigt blir man miljömedveten.

Vill Du veta mer så kolla deras hemsida: http://www.fmmarin.se/index.asp?cat1=133&mainId=1&show=133