[youtube o4kq3RU5iA4]

 Gamla PET-flaskor kan nu återuppstå som pennor! Penntillverkaren Pilot lanserar en helt ny typ av miljöpenna, kallad B2P – ”Bottle to pen”. Det är en kulspetspenna som till 89 procent består av återvunnen plast från PET-flaskor. Pennan kan också användas om och om igen, eftersom bläckpatronen är utbytbar.
B2P-pennan är inte bara gjord av plast från PET-flaskor. Även utseendet påminner om en vattenflaska i plast, med ett svagt blåtonat genomskinligt hölje. Designen gör pennan skön att hålla och gelbläcket ger en mycket behaglig skrivkänsla.

Pennan finns med tre olika bläckfärger – blått, svart och rött – samt två skrivbredder: Fine (0,5 mm) och medium (0,7 mm). När bläcket är slut i patronen laddar man pennan med en ny patron, för övrigt samma patron som används i Pilots G2-serie. Inget slit och släng alltså, något som också bidrar till en minskad miljöpåverkan. Det är sällan det går att ta ett Pressmeddeladen från ett företag rakt av. Men detta tycker jag var bra skrivet. Dessutom har de gjort en bra film på bara 1.37 min.  

 B2P-pennan ingår i Pilots ”Begreen”-sortiment med miljöanpassade pennor som tillverkas av återvunnet material. Den börjar säljas i april och priset blir ca 30 kr med moms.

Länk till företagets hemsida: http://www.pilotpen.se/