Baldos 2008 som för en månad sen fattade eld efter en överladdning, har nu sanerats och reparerats. Den är klar att delta i motormässan i Malmö. Bilen är byggd av studenter vid Luleå tekniska universitet. Den vann ifjol Shell Eco Marathon. Senare skickas bilen till Holland för utställning. Fotot på Baldosbilen 2008 i ”renoveringläge” har tagits  av Leif Nyberg (från Baldos pressmeddelande.) Klicka här för mer ur Pressmeddelandet och länk till förra inlägget.

– Ja det har varit intensivt arbete mot klockan att återställa bilen efter branden och att hinna i tid till Malmö Motormässa, säger professor Elisabet Kassfeldt, som leder Baldosprojektet vid Luleå tekniska universitet.

Det var den 18 mars som Baldos 2008 fattade eld i en verkstad på Luleå tekniska universitet efter överladdning i ett litiumbatteri. En initiativrik student släckte branden med en pulversläckare och fick sen hjälp att dra bilen utanför verkstaden.

Efter denna händelse har två studenter arbetat intensivt med att sanera och renovera Baldos 2008. Den har städats från pulverrester, brandvägg mellan motorutrymme och förarplats har bytts ut, ny stol har monterats samt att kablar och bränsleslangar bytts ut. Summa summarum, bilen fungerar igen och är klar för nya utmaningar.

Länk tidigare inlägg: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-baldos