Sen i början av november 2008 har Baldos II projektet pågått. Idé och design är från fjolårets bilprojekt. Det vann Shell Eco Marathon. Men i övrigt är tvåan en helt ny skapelse.  Baldos II är ett studentprojekt vid Luleå tekniska universitet. Sent på kvällen avtäcktes den nya bilen. Den ska tävla i Shell Eco Marathon i Tyskland. Kolla videon som visar avtäckningen och de första metrarnas körning! Klicka sedan för mer information!

[youtube 2h6IbNNVglw]

– Det har varit jättekul att ha följt bilen från starten till att man ser resultatet, säger Ulrika Grönlund en av studenterna som är med i projektet. Honsäger vidare:

-Även om det har varit en del maskinella problem i projektets slutfas så har det ordnat sig till sist.  Jag tycker det som utmärker mest är att vi ska besiktiga den när vi kommer tillbaka, så att den kan köras ute på riktiga vägar, så det är mycket säkerhetstänkande som genomsyrar, säger hon.

Resan mot Lausitz i Tyskland och tävlingsbanan Eurospeedway påbörjas sent på måndagskvällen och man kör i ett sträck hela natten med byte av förare. Strategin under tävlingsdagarna 7 – 9 maj är inte att trampa pedalen i botten, utan något mera genomtänkt.

– Man ska smyga iväg för grejen är att hinna så långt som möjligt på så lite bensin som möjligt, säger Baldos II föraren Malin Söderling.