Skärgårdarna = De som gillar skärgården (analogt Djurgårdarna). De röstar fram sin innovation för miljön. Den honoreras vid Skärgårdsmässan i Stockholm 29-31 maj. Vill Du vara med så ansök genom att skicka en epost till mig! Vill Du sponsra så skicka också en epost till evolveu@gmail.com! Vi firar med Jören Bengtsson underbara bild från Vätterns skärgård som publicerats på Flickr.

Vad får Du med en miljöinnovation ut av det hela?

  • Alla nominerade innovationer presenteras mycket kort på bloggen MILJÖINNOVATION (Ansök genom epost till evolveu(@)gmail.com senast 13:e maj).  De deltar också i kvalröstningen på webben.
  • Alla innovationer som samarbetar (utställare/annonsör) med Skärgårdsmässan förtecknas eller visar annons i DN:s Skärgårdsbilaga(Anmälan senast 11/5 12.00. De får också presentera sig från scen.
  • Alla deltagare i finalen presenteras på röstningsblanketten med bild och några ord.
  • Om vi får sponsorer fördelas prispengarna preliminärt med 50 % till första pris, 30 % till andra pris och 20 % till tredje pris.

Sponsorer får en positiv exponering av sitt engagemang för Skärgårdsmiljön. De närmare detaljerna i ett sponsorpaket utformas i samråd med mig (Hör av Dig per epost till evolveu@gmail.com.

Omröstningen sker i två steg.

  1. Först presenteras alla nominerade kandidater till kvalet för nätröstning på bloggen MILJÖINNOVATION på Norges nationaldag. Bloggens besökare röstar. I går var det över 300 besökare och nära sjuttio röster.  Röstningen avslutas 26 maj.
  2. Finalen avgörs på folkfesten Skärgårdsmässan i Stockholm. Utställare på mässan med miljöinnovationer är direktkvalificerade. Mässdeltagarna får också presentera sin innovation från scenen. De tre bästa icke-utställarna, om det finns sådana, är också med på röstblanketten, med bild och kort presentation. Alla finaldeltagarna får med sina röster från kvalet. Men avgörandet blir helt säkert på mässan. I fjol var där ca 100 000 besökare. Hur många av dem röstar? 

Länk till inlägg om Skärgårdsmässan. http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoteknik-skargardsmassan

(DETTA ÄR ETT FÖRBETALT INLÄGG)