Härligt med två framgångar för biomiljöteknik. Bättre och bättre för bilracingtävlarna Team Biogas.se. Dessutom en eldstad som drivs med biogas, Vauni Globe. Bilderna är från pressmeddelanden.

Vauni Globe är en svensk eldstad. Den drivs av ren bioalkohol. Därför är den skorstensfri då restprodukterna är desamma som beståndsdelarna i utandningsluft. Härliga nya möjligheter att inreda med eld.

Eld ger gemenskap, mys och värme. Men många, speciellt boende i storstadsområden, upplever hanteringen av ved och aska som besvärande. Brasan gör det dessutom ofta för varmt i bostäder med moderna fönster och isolering. Kanske rent av en fullvärdig ersättare till vedkaminens plats i hemmet.

Vauni Globe är P-märkt och certifierad av SP/SITAC enligt världens strängaste norm för eldstäder som drivs av bioalkohol. För mer information, gå in på www.vauni.com  

Årets andra STCC-tävling kördes på lördagen på Karlskoga Motorstadion. Det var den andra tävlingshelgen för Team Biogas.se och deras två biogasdrivna Volkswagen Scirocco.

Den trefaldige STCC-mästaren Fredrik Ekblom fick starta sist i lördagens första STCC-heat. Men Ekblom gjorde en otrolig uppkörning, tog hela nio placeringar och slutade tia, vilket också blev hans startposition i lördagens andra heat. – Trots start sist på griden i första heatet blev det ett bra race med många omkörningar, och det är ju alltid roligt. Men vi lider fortfarande väldigt mycket av extravikten vi har i bilarna, sade Fredrik Ekblom efter det första heatet.

 Fredrik Ekblom gick i mål på nionde plats i heat nummer två efter många täta dueller. Samma placering som under premiären för tre veckor sedan.
– Självklart är det tråkigt att missa poängen med en enda placering ännu en gång, men vi kommer tillbaka och kör in dem i nästa race i Göteborg, avslutar Ekblom.

Miljötekniken hävdar sig på alla plan. Länk till vårt första inlägg om Team Biogas.se http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/teambiogas-miljoteknik