Vår länk Båttvätt är på hugget. Nu lanserar Boatwasher, fd. Baltic Antifouling MiniWash. Det är den första helsvenska bottentvätten för motorbåtar. Den visas på Skärgårdsmässan i Vasahamnen i Stockholm. MiniWash är en Fågelstatrailer för motorbåtar. Ett borstaggregat och en hydraulpump samt en bensinmotor har monterats på den. Motorbåtar med maxbredd i vattenlinjen om 3 m, max.längd 8 m och maxvikt 3 000 kg kan bottentvättas på 10 min.

All manövrering sker med radiobaserad fjärrkontroll. Det är enkelt. Trailern backas ner på en ramp, båten winschas upp på trailern samtidigt som borstarna arbetar. I sista momentet tvättas även akterspegeln. Resultatet – en ren botten – är lätt att kontrollera. Efter tvätt vinschas båten tillbaka i vattnet eller körs till uppställningsplats.

Kommentar från G O Douglas, dåvarande VD i Boatwasher Sweden AB: ”Vi är glada att nu kunna presentera denna svensktillverkade världsnyhet i Stockholm. Vår förhoppning är att båtvärlden skall inse att vi har en produkt, som lätt kan hålla båtbottnar rena.”