Vår länk Minifriktionsyta, Applied Nano Surfaces fortsätter i rätt riktning. De har nominerats till nyinstiftade priset E Prize. E.ON och Veckans Affärer delar ut det till det företag som utifrån sin storlek och sina för­utsättningar på det mest inno­vativa, affärsskapande och ef­fektiva sättet arbetat med sin energianvändning. Företagen bedöms utifrån hur mycket energi de sparat, vilken klimatnytta de gjort, hur innovativ åtgärden varit och vilka nya affärsmöjligheter de skapat. Priset delas ut 2/6. Håll tummarna! (Y) . Bilden nedan är från företagets hemsida och förklarar metoden schematiskt. 

ANS söker en utvecklingschef för att leda arbetet med att vidareutveckla tekniken. Den används för att belägga komponenter med lågfriktionsbeläggning. Spännande kundprojekt med bland annat Scania och Volvo Powertrain är redan igång och fler kundprojekt står för dörren. De närmaste åren kommer att kantas av hårt och givande jobb för att bygga upp vårt erbjudande tillsammans med våra kunder. Gå till vår länk Minifriktionsyta i höger kolumn i kategorin EffektivMtrlEnergi för att hitta annonsen!