Greenwood! Vilket härligt produktnamn!  Det är innovativa design- och utvecklingsföretaget Ecopals AB som har innovationen Greenwood. Det är en patentsökt träfiberbaserad innovation. Med Fibredesign siktar företaget in sig på delar av massa-, trä- och byggindustrin. Bilden är på modellen Greenwood Sublami från Ecopals hemsida.

Företaget hoppas driva fram helt nya sätt att tänka och förvalta skogsråvaran. Det skall vara miljömässigt hållbart och med 100% ny eller återvunnen träfiber förvandlat till spektakulär häftig ny svensk trädesign. Innovationen öpnnar för tillämpningar inom olika produktområden. Det gäller t.ex. både volymproduktion och exklusiva lösningar inom svensk och internationell möbeldesign, samt innovativa lättviktslösningar för trä-, byggnads- och transportindustrin.

Ecopals erbjuder enligt hemsidan många olika produkter. Grundprodukten Greenwood levereras antingen som kärnråvara för egen sandwichtillverkning eller som färdig sandwichskiva för ytbelägning och kantlistning. Ytmaterialet som läggs på i konstruktionen är olika varianter av 3-4 mm träbaserade skivor.

Företaget kommer att upplåta tillverkning av Greenwood-produkter på licensbasis. Detta för att hantera en global tillverkning samt att ge tekniskt designstöd till utveckling av nya fiberbaserade produkter. Samtal pågår för teknisk och designmässigt samarbete med svenska och internationella affärspartners och tillverkare. Länk till hemsida: http://www.ecopals.se/