Triss i bra nyheter. Första poängen för Team Biogas.se, Miljöpris för vår länk Båtbottentvätt och förslag till styrelse för Lightlab. Värmdö kommun ger sitt miljöpris 2009 till Bengt Nordfors för hans initiativ att starta den första båtbottentvätten i kommunen. Det är ett tecken på att vi gjorde rätt som nominerade den nyheten till röstning om bästa miljönyhet i månaden.  Bilden är från biogasbloggen på tävlingsbilen under Göteborgstävlingen. Klicka här för mer om Team Biogas och Lightlab.

Nykomlingen Team Biogas.se med två innovativa och klimatsmarta biogasdrivna VW Scirocco gick inför säsongen in i STCC med helt nybyggda bilar. Inför premiären fick teamet extravikt eftersom en del tekniska anpassningar inte var helt klara, vilket gjorde bilen i särklass tyngst i startfältet. Men nu har teamet och STCC AB kommit fram till en lösning som överensstämmer med reglementet.

– Det handlar om att ge och ta. Det var vissa data som behövde kontrolleras, nu är det gjort och en del av extravikten försvinner, nu finns det en verklig chans att leverera resultat, säger teamchefen Tobias Johansson.

Det blev tredje gången gillt för Team Biogas.se. Under den tredje tävlingshelgens första heat i Göteborg City race plockade Fredrik Ekblom hem teamets första poäng och pole position.

Det var ett händelserikt race på den trixiga stadsbanan på Bananpiren i Göteborg. Ekblom körde i mål som åttonde bil efter ett rörigt race med flera bestraffningar mot andra förare och två hårda krascher längre bak i fältet.

Lightlabs förslag till styrelse: Omval föreslås av Erik Åsbrink, Jan-Olof Hersler, Björn Karlsson, Christer Lindberg och Bo Madsen. Nyval föreslås av Björn Varnestig och Kristina Fahl. Till styrelsens ordförande föreslås Erik Åsbrink. Matilda Dahl har avböjt omval.

Björn Varnestig har lång erfarenhet av innovationsdrivna företag i olika branscher, som investerare, styrelseledamot och operativt ansvarig. Han har också varit chef för det statliga företaget Innovationsbron Stockholm AB med uppgift att kommersialisera högskolebaserade innovationer. Han har varit adjungerad till LightLabs styrelse sedan augusti 2008.

Kristina Fahl, jurist, har under många år arbetat med styrelsearbete i noterade och onoterade bolag främst inriktat mot utveckling och kapitalisering av forsknings- och tillväxtföretag. Hon har stor erfarenhet från den finansiella sektorn, bland annat inom bank och fondkommission.