Det ska börjas i tid. Volvo satsar på de yngsta. Smart PR. Swecondagarna 2009 i Eskilstuna innebar inte bara produktlanseringar i stort format. Volvo bjöd alla barn på en rolig överraskning. På fredagen kunde de testköra de första exemplaren av Volvo EC Mini, eldrivna grävmaskiner i miniformat. De första maskinerna är sålda till Borås Djurpark och det rapporteras om intresse från fler nöjesparker.

Det är ingen tillfällighet att Swecon visar upp en eldriven grävmaskin, låt vara av det mindre slaget.  Volvo och Swecon jobbar hela tiden med att tillhandahålla miljövänliga lösningar åt sina kunder. Förra året premiärvisades Volvos egen hjullastarhybrid och under Elmia Wood 2009 i början av juni visades elhybridskotaren El-Forest F15.

Nu var det alltså dags för den eldrivna grävmaskinen. De första hårda testet utfördes på Swecondagarna i Eskilstuna 12-13 juni. Testförarna klagade dock på långsam bandhastighet och för kort sladd. Däremot var förarna mycket nöjda med brytkraften.

Volvos eldrivna grävmaskin har en mycket enkel konstruktion med lång livslängd och den kräver minimal service. Volvo EC Mini finns nu att köpa via Volvo Merchandise Corporation.

 Maj månads bästa miljönyhet! Volvo konkurrerar här med sin Eldrivna Miljöskogstraktor mot Scanias Etanolhybridbuss och Opcons Torksystem för Biomassa.  Rösta Du också senast söndag kl. 20! : http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljonyhet-maj