Fulstop tar bort alger och mossa och håller det borta i flera år. Jag gillar giftfria bekämpningsmedel. (Y)  Ingredienserna är en blandning av desinfektionsmedel och katjonisk polymer. Fulstopp är långtidsverkande och påväxtdödande. Rengöringsmedlet verkar mot alger, mossa, lavar, blånad, svarta prickar, mögel och svampar. De kan användas till tak, väggar, fasader, gångar, murar, plank, möbler, plast, metall.

Jag tycker det är en härlig symbolik i Brie-N:s foto från Flickr. Hjälper Fulstop också mot så kraftig algpåväxt? Den röda grundfärgen på staketet signalerar stopp för onödiga bekämpningsmedel. Den gröna algpåväxten symoliserar miljölösningar.

En katjonisk polymer är en positivt laddad, vattenlöslig plast. Den är helt giftfri. Polymeren lämnar en ytterst tunn helt osynligt hinna. Den är ca 50 ggr tunnare än färg. Den kryper också in i alla porer och binder sig med alla material. När ytan torkat så sitter polymeren så hårt att den sitter kvar även under vatten. 

 Man späder ut 1 liter till 30 liter. Detta räcker till 120 kvadratmeter. Man lägger på brukslösning och då dödas påväxten. När lösningen torkat finns polymeren kvar och skyddar mot nya påväxter. Bekämpningsmedel binder sig inte på det sättet. Därför förväntas polymeren sitta kvar betydligt längre tid. Det vanligaste är att man sprutar på och sedan låter påväxten regna av, vilket tar 1 år på tak och 2-3 år på fasader.

Fulstopp är baserad på ny svensk teknik. Det tillverkas av Gert Strand AB.  Det är ett innovationsföretag som utvecklar och levererar produkter framför allt till bryggeri och spritindustrin, främst utomlands. Intresset för den nya tekniken är stort. Fler produkter är redan under utveckling eller testförsäljning. Hur länge polymeren sitter kvar vet ingen ännu. Men Gert Strand uppskattar att polymeren i Fulstopp sitter kvar i 3-4 år eller mer. För vidare information fulstopp.com .

 Maj månads bästa miljönyhet! Volvos Eldrivna Miljöskogstraktor mot Scanias Etanolhybridbuss och Opcons Torksystem för Biomassa.  Rösta Du också senast söndag kl. 20! : http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljonyhet-maj

KÄLLA: Pressmeddelande och hemsida