Miljöteknikens Vehco är vår nya länk MobilÅkeridator. De har en ny web-plats. Deras innovation heter Co-driver. Flickrs bästa på Co-driver se Du till vänster. Det är ännu ett exempel på en miljöinnovation som lyckas. De var i final i tävlingen miljöinnovation 2001. Kolla annonsen längst upp till vänster.

Vehco har tagit fram den mobila systemlösningen Co-Driver. Målet är att hjälpa transportföretag att effektivisera det administrativa arbetet och minska åkeriernas bränslekostnader.säger Johan Lindgren, marknadsföringsansvarig hos Vehco AB.

-”Med vår nya webbplats kan vi enkelt uppdatera både befintliga kunder och andra intresserade om vad som sker hos oss och i transportsektorn. Vehco har haft en konstant tillväxt på 50 procent per år och för att kunna fortsätta växa så måste man ha bra informationsspridning”

 Vehcos Co-Driver är en mobil dator som monteras i förarmiljön med ett uppföljningssystem på kontoret. Föraren och kontoret kommunicerar med varandra. Det hjälper dig i transportbranschen att nå dit du vill. Till lägre bränsleförbrukning. Till effektivare orderhantering. Till säkrare transporter. Och, till bättre lönsamhet. Och sist men kanske mest mer begränsad klimatpåverkan.

Klicka här för Johan Brunkows erfarenheter av Co-Driver. Jag har kopierat från Vehcos hemsida, där Du kan läsa mer erfarenheter. 

Jag har kört livsmedel, frys- och kylvaror, för Erling Anderssons Åkeri i 8 år nu. I januari 2009 gick vi över till Vehcos Co-Driver. Vi fick då en genomgående utbildning om produkten, gick igenom allt viktigt. Co-Driver är lätt att hantera, det är inte mycket man behöver göra, utan det är bara att logga in med sin personliga  kod och sedan trycker jag på knappen sparsam körning innan jag börjar köra.

Smidiga snabbmeddelanden

Jag brukar alltid ha uppe sparsam körning i skärmen på handdatorn. Sedan använder jag tjänsterna  bränsleuppföljning, arbetstidsrapportering och snabbmeddelande. Snabbmeddelandetjänsten är  smidig. Tidigare när vi inte hade Co-Driver hade vi kontakt med kontoret via mobiltelefon, vilket gjorde att  man ibland inte kunde ta emot och svara på alla samtal från kontoret eftersom man var upptagen med körning eller godshanteringen. Med meddelandetjänsten är det smidigt, man kan svara när man har tid och med bara ett klick. Körningen känns tryggare på så vis. Mitt körbeteende har ändrats genom att jag pratar mindre i mobiltelefon nu när jag använder Co-Driver. Det är mycket bättre och känns tryggare. Det tycker kontoret också. Jag svarar mer på meddelanden än vad jag tidigare svarade i telefon.

Vill köra miljövänligt

Man tänker mer nu på hur man kör, framförallt har utrullningen förbättrats och man tänker på tomgången mycket mer nu än innan. Man vill ju köra så miljövänligt som möjligt. Co-Driver fungerar bra, det är ett hjälpmedel som man kallar det.

Johan Brunkow, chaufför på Erlings Anderssons Åkeri AB.