Elbilsladare hos McDonalds, Teknik för att bygga om till Elbil eller Spridningsavtal för Opcons Powerbox som gör El u Spillvärme. Vilken var Sveriges bästa miljönyhet i juni? Ta chansen att påverka genom att kommentera och rösta! Nätröstningen pågår till och med 12/7 kl. 20.00.

Vi har nominerat tre av våra 35 miljönyheter till omröstningen. De bästa miljönyheterna gäller utveckling som med vinstintresset kan sprida bra  miljöbeteende. Det är sjunde gången vi ordnar internetomröstning om månadens bästa miljönyhet. Vi informerar om resultatet av omröstningen genom Pressmeddelande och bjuder vinnarna på ett förbetalt blogginlägg samt första konsultation om EU-finansiering vid tillfälle. 

Vi vill glädja våra besökare. En positiv nyhet om en miljöinnovation ger hopp om bra miljölösningar. Vi hoppas det gör Dig glad. Vilken nyhet tycker Du är bäst på det? Det är den bästa nyheten. Rösta på ett av alternativen längs upp i höger kolumn!:   

 1.  Gör om Begbil till Elbil. Snart kan Du göra om Din begagnade bil till Elbil. Detta enligt Electroengine. De presenterar ett system för eldrift av vanliga bilar som nu drivs med förbränningsmotor. Det kan nu tillämpas i två Saab-modeller. (Bild från Electroengines hemsida) Systemet heter True ElectricTM. Det kan ocskå användas för att göra om begagnade bilar till rena elbilar. Och dessutom bli mer kostnadseffektivt än dagens system för eldrift.En nyckelkomponent är ett revolutionerande och patentsökt system för batterihantering. En SAAB 9-3 kan accelerera från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder, nå en hastighet på 180 km/h och köra 15-20 mil på ren el utan att man förändrar bilen exteriört eller interiört.  Klicka här om du vill veta mer: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/electroengine 
      

   

 2. Spridningsavtal för El av spillvärme. Att återanvända spillvärme är väl det bästa klimatarbetet? Opcons Powerbox har underbara förutsättningar att göra lönsam klimatnytta. Den producerar ny CO2-fri el från spillvärme redan från 55 grader Celsius. Delägda bolaget Enerji Ltd har snabbt sålt in Powerboxen i en extremt lönsam nisch i Australien. Samma nisch finns i alla länder med dyra energileveranser till fabrik. (Bild från Flickr)

  Nu får Enerji en option på affärskonceptet med produktion och försäljning av bränslefri, CO2-fri el med Opcon Powerbox som bas. Den gäller Malaysia, Thailand, Singapore och Sub-Saharan Africa.  Bilden är från Flickr. Klicka här för länk till inlägget: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/opcon-option#more-6017  

 

Gå till rubriken omröstningar längst upp till höger och rösta på den nyhet som gläder Dig mest! Kommentera om Du vill påverka andra!

 

 

 

 

 

 1. McDonaldsElbilsladdare. Den första laddstolpen hos McDonalds’s i Lindvreten i Skärholmen är ett pilotprojekt. Men visionen är spridning. (Bild från McDonalds hemsida) Svensken i åker i snitt fyra mil per dag. Med 600000 eldrivna fordon i Sverige till år 2020 skulle utsläppen av koldioxid från personbilssektorn minska med nära 20 procent. Det kräver förstås en bra infrastruktur för laddning.

  Nu finns både normalladdning (1-fas) och mellansnabb laddning (3-fas) på McDonald’s. En 3-fas laddning under en timme ger en körsträcka på knappt 5 mil. Under 2009 är laddningen gratis för gästerna. Länk till inlägget: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/ladda-med-hamburgare