solvattenwebTävlingen Miljöinnovation är Sveriges bästa miljöarbete. Den lyfter nya svenska tekniska lösningar från hela landet för miljön. Förra året var tionde året tävlingen genomfördes med hög klass.  Nu är det bara en vecka kvar av 2009 år s anmälningstid. Den går ut 6/9. Om Du har en bra miljöinnovation så kontakta tävlingsledningen! Hemsida, Namn,Telefon och e-post längst ned i inlägget.

Du kan nå finalen. Då hamnar Du i ett härligt sällskap för vår framtids miljö. Några exempel från fjolårets final. Till vänster ser Du Petra Wadström med Innovationen Solvatten. Kanske det bästa någon någonsin tagit fram för u-världens många hårt arbetande fattiga kvinnor. Hon fick senare under året SKAPA-priset för Sveriges bästa uppfinning alla kategorier. Nedan är fjolårets vinnare Organoclick med en innovation för organiskt vattenavvisande papper. Tanken på all dum plast som går att få bort svindlar. Bilderna är mina och skyddade.

Finalister kan relativt snabbt komma in i Affärsvärldens finrum på börsen. Det kan vara som helt dominerande innovation för ett företag. Två exempel är Deflamo som utvecklar och marknadsför Flamskyddsmedel baserat på citronsyra och Clean Oil Technologies som stod för Sveriges bästa miljönyhet första halvåret 2009. Expanderande miljöteknikkonglomeratet Opcon bygger vidare på återvinning av rökgaser. Volvo har genom Volvo Technology Transfer fått chansen att tillverka och marknadsföra Miljöskogstraktorn El-Forest. Längst ner hittar Du länkar till inlägg om innovationerna och till hemsidor för dem   

OrganoclickskurenwebIbland har tävlingen haft storstjärnor som prisutdelare. Listan toppas av Hans Majestät. Men Håkan Lantz, Kronprinsessan och Margot Wallström är också personer som många drömmer om att få träffa. Tävlingen besöks av många som vill vara med och stimulera Din innovation och dessutom flera som vill tjäna pengar på den. I fjol kommenterade en representant för en storbank. ”Dessa innovationer är ofta i ett väl tidigt skede för oss. Men här får jag en uppfattning om vad som komma skall”

Klicka här för mer information om anmälan till tävlingen och inlägg om samt länkar till de nämnda miljöinnovationerna. Tävlingens hemsida www.miljoinnovation.se . Om Du funderar på att ställa upp så ring Projektledaren Hans Leghammar, Tel: 035 – 17 98 69 eller 0709 – 22 82 71. Hans E-post: hans.leghammar (@) regionhalland.se . OBS ANMÄLNINGSTIDEN GÅR UT 6/9. SNO DIG PÅ!

Innovationernas hemsidor hittar Du bland våra länkar till miljöinnovationer i höger kolumn. De heter SolRenarVatten, VattenAvvisandePapper, BioNedbrytFlamskydd, ProcessorRenarOlja, och Elskotaren. Inlägg om dessa miljöinnovationer hittar Du genom att klicka på företagsnamnet i rutan Nyckelord till vänster. Exempel på uppskattade inlägg är:

SolVatten: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/solrenarvatten-onsdagsglad-for-skapas-insikt

Deflamo: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/deflamo-kommersiell

Clean Oil Technologies: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/cot-april-bast

Opcon: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoteknik-opcon-biomassa

El-Forest:  http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/basta-elforest