Produkter av återvunnet material är något att glädjas åt. Ecopals ab presenterar nya produktlösningar för kök och barnmöbler. De baseras på återvunnit tidningspapper och/eller pappersmassa. Bilden på barnmöblen är från Ecopals pressmeddelande.

DU HAR VÄL INTE MISSAT ATT LÄGGA DIN RÖST FÖR SOMMARENS BÄSTA MILJÖNYHET: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/sommarbast

Ecopalsbarnmöbel

Nytt kök är en dröm för många. Nu finns förenklade lösningar som är klimatsmarta. Kökskunderna kan själva köpa sitt kök i ”metervara” och frakta hem det enkelt. Sedan själva montera ihop det med enkla verktyg. 30-40% av materialet i dagens standardlösningar är borta och resterande material är viktreducerad med 50-60%! 

Plast, plast och åter plast verkar finnas i möbler där barn rör sig. Även om det finns miljövänligare alternativ väljs oftast plast som material för att det är bekvämt och billigt. I fibredesign har Ecopals gjort ett bekvämt och billigt alternativ med en barnmöbelserie i återvunnet tidningspapper och trä. Perfekt för barnrummet, dagiset eller skolan. Förvaring finns i både bordet och pallarna. Vill man leka med formen och utförande för att skapa sitt eget uttryck eller storlek finns det ett hav av möjligheter för intresserade företag. Möblerna är naturligtvis till 100 % återvinningsbara och utan hälsofarliga tillsatser.

 Ecopals hävdar att de ser möjligheten med träfiber där andra ser begränsningar och kan hjälpa till med lösningar ingen trodde var möjliga med returpapper ochcellulosamassa. De ser nu fram emot att genom fibredesign bidra med innovativa eleganta nya lösningar för olika kunder inom köks- och inredningsbranschen.