Designern Johan Berhin tänker låta vinsterna från sin möbelproduktion gå till att skapa bättre förutsättningar för gröna designmöbler i Sverige, och stiftar därför Green Furniture Fund. Klicka här om Du vill veta mer om detta!

Designstudion Berhin Studios grundades 2005 av designern Johan Berhin, och började 2007 att producera en egen kollektion möbler. Green Furniture Sweden, som är det nya namnet på möbeldelen av företaget, expanderar helt och hållet med fokus på svensktillverkade gröna designmöbler. Nu har företagets grundare, Johan Berhin, beslutat att låta vinsterna från sin möbelproduktion gå till att skapa bättre förutsättningar för gröna möbler i Sverige och instiftar därför Green Furniture Fund.

– Jag hoppas att fonden ska kunna bidra till ny grön industri i Sverige, men också förbättra möjligheten för oss och övriga möbelsverige att göra riktigt gröna vackra möbler, med den härliga känsla de kan sprida – både i våra hem och i våra magar, säger Johan Berhin.

Han har bestämt sig för att sätta av hälften av vinsterna från möblerna till den nya fonden. Även om det inte är några enorma pengar det handlar om (Berhin Studios gjorde en vinst på 115 000 kr före skatt förra året) så ger det en grundplåt, och samtidigt som han säljer fler och fler möbler och förhoppningsvis kommer öka sina bidrag till fonden framöver hoppas han på att kunna dra med sig kapital även från annat håll.

 Fonden drivs av en oberoende förening, där personer och företag med intresse för grön design är välkomna att delta och satsa pengar. Berhin Studios har tidigare instiftat Green Furniture Award, en designtävling för bästa gröna design.