”PooPee – den hygieniska blöjpåsen” stänger in obehaglig lukt från blöjor. Bara att stoppa den använda blöjan i påsen, pressa ut luften och knyt en knut . Idén till PooPee kom när Jennie Fredriksson fick sitt andra barn. PooPee, som fått sitt namn av engelska orden för bajs och kiss, säljs på nätet och finns i dag att köpa i 16 butiker.

– Det luktade illa hemma, och det var ett ständigt problem att veta vad jag skulle göra av blöjan på stranden eller på besök hos andra, berättar Jennie.

poopee

 Jennie  och Sofia Berglund ville att skapa en miljövänlig lösning. ”PooPee – den hygieniska blöjpåsen” är tillverkad av polyeten, en plast som bildar vatten och koldioxid vid förbränning. Förpackningen är gjord av returfiber. Sofia  drev på genomförandet. Kompanjonerna kontaktade en fabrik och beställde plastpåsar av olika kvalitet och tjocklek.

– Vi provade en mängd sorter och lät vänner och bekanta som hade barn testa.

Till sist hittade de en plastsort som uppfyllde våra krav. Efter ett halvår var ”PooPee – den hygieniska blöjpåsen” klar för försäljning.

– Vi får mycket positiv respons från återkommande kunder som handlar blöjpåsen på nätet.

– Vi vill att blöjpåsen ska vara lika självklar i butikshyllorna som blöjorna är. Föräldrar uppskattar att den är enkel och smidig att ta med på resor och utflykter. Den går lätt ner i skötväskan, säger kompanjonerna.

På hemsidan för PooPee i Falun AB kan Du beställa PooPee eller ansöka om att bli återförsäljare: http://www.poopee.se/